Wie zijn wij?

In onze gemeente staan Jezus en de Bijbel centraal. We geloven dat Jezus Christus ons met God en met elkaar verbindt. Die verbondenheid, waar we over lezen in de Bijbel, geven we vorm in ons leven als gemeente en in ons persoonlijk leven.
Daarbij is Gods goede boodschap in de Bijbel ons uitgangspunt. We delen het geloof dat de kerk in het verleden heeft samengevat in drie oudere geloofsbelijdenissen en drie belijdenissen uit de zestiende eeuw (zie http://www.gkv.nl/organisatie/bestuur-en-organisatie/belijdenissen/)

Zie ook http://hoek.gkv.nl/index.php/geloven/wat-is-gereformeerd

De kerkelijke gemeente Hoek omvat zo’n beetje het hele gebied in Zeeuws-Vlaanderen ten westen van het kanaal Terneuzen-Gent. Gemeenteleden wonen in dorpen Zandstraat, Philippine, Hoek, Biervliet, IJzendijke, Oostburg en Aardenburg en in kleinere dorpjes zoals Boerengat, Wulpenbek, en de Knol. De gemeente telt ± 200 leden en is onderdeel van de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt) in Nederland (zie http://www.gkv.nl).

Op zondag beleggen we 's ochtends en 's middags erediensten in Hoek. Verder wordt op de eerste en meestal de derde zondag van de maand een dienst belegd in Oostburg. In de zomermaanden juli en augustus wordt er in Oostburg elke zondag een dienst gehouden, om 19:00 uur.