Hoeveel kost leven met God?

Johannes 3:16 Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft.

Soms wordt het wat gewoon voor me dat God in Jezus na ar de wereld kwam, en dat Jezus stierf voor ons. We horen het regelmatig in de kerk, we lezen het vaak in de bijbel. Het is moeilijk om steeds te laten doordringen hoeveel het God kostte om ons te redden van de dood, voor een leven met Hem. Het volgende verhaal kwam ik tegen in een boek. Een mooi verhaal dat mijn schuld, Gods vergeving en liefde voor mij weer wat dichterbij bracht! Misschien spreekt het u ook aan.

“Er is een verhaal over een eeneiige Chinese tweeling, dat naar men zegt echt is gebeurd. De oudste is een verstandige en vriendelijke jongeman, de jongste daarentegen is een gewelddadige crimineel. Op een avond komt de jongste broer binnenrennen, zijn kleren onder het bloed. De oudste begrijpt onmiddellijk wat er is gebeurd: z’n broer heeft iem andvermoord. De jongste broer gooit zijn bebloede kleren uit en vliegt omgekleed de achterdeur uit, terwijl de politieagenten al op de voordeur bonzen. De oudste broer beseft dat de agenten zijn broer zullen pakken. Dan trekt hij zelf de bebloede kleren aan en laat zich arresteren. Ook bij de rechter verweert hij zich niet, hij wordt ter dood veroordeeld en geëxecuteerd.
De jongste broer is verbijsterd en geeft zich alsnog aan bij de  politie, die na onderzoek tot de conclusie komt dat hij inderdaad de wer kelijke moordenaar is. “Straf mij!” roept de jongste broer. De rechter kijkt hem doordringend aan, maar schudt het hoofd: “Ik weet dat jij de schuldige bent, maar straffen zullen we je niet meer. Voor een misdaad kan namelijk maar één keer worden betaald. En dat is al gedaan door je broer. Je bent vrij.”   

Wat een liefde van de ene broer voor de ander. Wat kan ik mij het gevoel van de jongste broer voorstellen – van schuld en spijt. En precies dit heeft onze oudste broer, de Here Jezus Christus, voor ons ged aan… Jezus kreeg de straf die wij verdienden. Gelukkig voor ons was het sterven van Jezus niet  het einde van het verhaal, maar stond Hij op uit de dood. Hij leeft en wij mogen nu en voor eeuwig met Hem samen zijn!

Marijke Harmanny