De regenboog

Het is herfst geworden, we hebben een warme zomer achter de rug en krijgen nu met ander weer te maken. In deze tijd van het jaar kun je regelmatig iets prachtigs in de lucht zien verschijnen: een regenboog! 

Vaak ben je op zo'n moment net wat mopperig door een regenbui waar je écht niet op zat te wachten. Je kleren worden nat en je haar zat juist vandaag wel prima... Wat kun je dan verrast worden door al die mooie kleuren in een regenboog. 

Maar ook op een andere dag, als er buiten geen regen valt, hebben we weleens een regenboog nodig. Want je kunt soms zomaar het gevoel hebben dat er een donderwolk boven je leven hangt. Een enkele keer neemt die wolk een bijna zwarte kleur aan en wordt je getrakteerd op een koude hoosbui waaraan geen eind lijkt te komen.

Als je midden in zo'n levensstorm zit, denk dan aan de regenboog. De boog, het teken dat God na de zondvloed aan Noach gaf, herinnert ons er ook vandaag aan dat elke storm uiteindelijk voorbij zal gaan. Want God laat ons in een storm nooit alleen, Hij is trouw en steekt Zijn sterke arm uit om ons te helpen. 

"Als Ik de boog in de wolken zie verschijnen, zal Ik denken aan het eeuwigdurende verbond tussen God en al wat op aarde leeft". (Genesis 9:16)

 

Betty