Loslaten?

Heb je ooit weleens een vlinder gezien die net als een rups op haar buik vooruit kruipt? Of een vlinder die zich krampachtig vastklemt aan haar cocon als ze de lucht in wil? Natuurlijk niet! Ze spreidt haar vleugels en vliegt weg uit haar oude leven om haar nieuwe leven te ontdekken, en de prachtige dingen waarvan ze het bestaan niet eens wist. 

Daar kunnen wij weleens een voorbeeld aan nemen. Soms kunnen we zo akelig vastzitten aan dingen die niet goed zijn voor ons. Gewoon... weer even roddelen over die zuster die volgens jou haar problemen zelf veroorzaakt. Of blijven piekeren over je zorgen, er nachten wakker van liggen maar vergeten er met de Here over te praten. Dingen die God in Zijn liefde voor ons zo graag anders ziet. Hij geeft ons ruim voldoende mogelijkheden om onze blik op Jezus te vestigen. Het nieuwe leven in Christus zit vol met ontdekkingen en wonderen, maar je kunt daar niet bij als je nog vasthoudt aan je oude leven. 

Het is tijd om los te laten. 

Daarom ook is iemand die één met Christus is, een nieuwe schepping. Het oude is voorbij, het nieuwe is gekomen. (2 Kor. 5:17)

Betty