Make-over

Misschien ziet u ze weleens op tv, die programma’s waarin mensen een make-over krijgen. Ze worden flink onderhanden genomen door een kapper, een visagist en een stylist. Het is verbazingwekkend hoe anders iemand er opeens uitziet. Oké, soms is het een hele opknapper maar vaak ziet het er wat onecht uit, herken je de persoon niet meer direct.

“En juist over mij heeft Christus Jezus Zich ontfermd; ik was de eerste aan wie Hij Zijn grote geduld toonde, zodat ik een voorbeeld werd voor allen die in Hem geloven en het eeuwige leven zullen ontvangen”. ( 1 Tim. 1:16)

Saulus haatte Jezus. Hij ging op weg om gelovigen op te pakken zodat hij ze kon martelen, gevangenzetten en vermoorden. Toch ging Christus achter hem aan en confronteerde hem in een verblindend licht op een stoffige weg. Het verleden van Saulus deed er niet langer toe. Zonden van vroeger werden vergeven en vergeten. Hij mocht een nieuwe start maken. Een make-over van zijn leven.

Ook wij krijgen een make-over van ons leven aangeboden. Christus wil een schitterend nieuw mens van ons maken naar Zijn beeld, zonder vlek of rimpel. Nou, als ik mag kiezen welke make-over ik wil weet ik het wel. Heer, ik snak naar mijn make-over door U! 

Betty